Ilije Garašanina 22
11000 Beograd, Srbija
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 16:00
rsen
Call Centar:
011 635 0 635

Blog

Jelovnik buduće mame

Tokom trudnoće žena ne bi trebalo da dobije više od 12 kilograma, jer svaki kilogram viška može da prouzrokuje mnoge zdravstvene probleme

Pročitaj više...

27.11.2018

Hranom protiv raka

Hranom se može pospešiti stvaranje raka, ali isto tako hranom možemo uticati pozitivno protiv raka. Statistika je alarmantna, sve je veći porast obolelih od raka, kako u svetu tako i kod nas. Primarna prevencija je od velike važnosti.

Pročitaj više...

27.11.2018

Ugljeni hidrati u ishrani

Poslednjih godina se ugljeni hidrati detaljno ispituju i o njima se vode obimne debate, zbog toga što su Low carbs dijete, kao što su Atkinsonova i South Beach, privukle pažnju javnosti. Kao rezultat toga, mnogi ljudi su počeli da veruju da su ugljeni hidrati, sami po sebi, štetni. Ali to nije tačno. U stvari ugljeni hidrati su primarni izvor energije za naše telo. Ugljeni hidrati su sastavljeni od različtih vrsta šećera. Uobičajene vrste šećera su fruktoza (koja se nalazi u voću) i laktoza (koja se nalazi u mlečnim proizvodima). Naše telo ove šećere razlaže do glukoze, odnosno šećera u krvi. Glukoza je neophodna za funkcionisanje mozga, nervnog sistema, mišića i različitih organa.

Pročitaj više...

26.11.2018

Lekovitost zelenog čaja

Često možemo čuti: “Pijem zeleni čaj zato što je zdrav“. Hajde da razjasnimo šta je to, što ovaj napitak čini toliko zdravim.

Pročitaj više...

26.11.2018

Pečurke – izvor zdravlja i vitke linije

Pečurke ili „šumsko meso“ su fantastičan dar prirode. Postoje više od 70 hiljada vrsti pečuraka ili gljiva. Neke od njih su veoma otrovne, pa ako niste sigurni da li su jestive, treba ih odmah odneti stručkanju i proveriti. Posle nekoliko minuta do 2 sata nakon konzumiranja otrovnih pečuraka, javljaju se simptomi trovanja: suzenje očiju, preznojavanje, dijareja, temperatura, glavobolja, povraćanje, grčevi, opšta ošamućenost i koma.

Pročitaj više...

26.11.2018

Neplodnost i ishrana

Endometrioza često može biti uzrok neplodnosti, a veličinu endometrijskih promena može donekle smanjiti riblje ulje. Hrana bogata vitaminima C i E ublažiće upalu koja se može pojaviti oko nakupina endometrijskog tkiva, a takođe mogu i smanjiti bol u donjem delu leđa. Dokazano je da pesticidi onemogućavaju stvaranje holina (vitamin J), esencijalne supstance, koja pomaže jetri da razgradi estrogen (ženski polni hormon). Holin je ujedno i vitamin koji sprečava nastanak masne jetre. Holin ili vitamin J nalazi se u zelenom lisnatom povrću, soji, pšeničnim klicama, žumancetu, ribi…

Pročitaj više...

26.11.2018

Hrana za šampionski imunitet

Budite jači od gripa i prehlade tokom zimskih meseci

Pročitaj više...

25.11.2018

Ključna pitanja o hrono ishrani dr Gifing

4 ključna pitanja o hrono ishrani Šta našem telu znači doručak, kad smemo da pijemo kafu, kako postimo po hrono režimu i šta da radimo kad nam se jede slatko, odgovara dr Ana Gifing, autorka programa hrono ishrana

Pročitaj više...

20.11.2018

Holesterol

Holesterol – kako ga držati pod kontrolom

Holesterol je u hemijskom smislu alkohol velike molekulske težine koji se većinski u organizmu čoveka sintetiše u jetri.

Pročitaj više...

11.09.2017

Nutritivne potrebe

Vodič za nutritivne potrebe u trudnoći

Pročitaj više...

28.08.2017